Video: Nestašna premijerka Kosor u Saboru žvače žvaku

Video: Nestašna premijerka Kosor u Saboru žvače žvaku

Tekst: J.D.
Screenshot: Videoindex
Video: HTV/Index


PREMIJERKA Kosor već je nekoliko puta pokazala da joj protokol nije jača strana. Dovoljno se sjetiti tragedije s torbicom pri slikanju s Barackom Obamom. Ipak, dosad joj još nije uspjelo preozbiljno prekršiti norme osnovnog bontona, ali to je nadoknadila time što je u Saboru – žvakala žvakaću gumu.

Saborske kamere uhvatile su premijerku kako bezbrižno uživa u komadu žvake tijekom sjednice. Razumljivo je, saborske rasprave znaju biti naporne, pa se treba nekako zabaviti. U neku ruku je bolje žvakati žvaku nego gledati pornografiju, ali elementarna pristojnost je ipak elementarna pristojnost.


Pa to je samo Sabor!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Od malih nogu nas profesori u osnovnoj i srednjoj školi ukoravaju kad na satu otvorenih usta mljackamo uživajući u žvakaćoj gumi. Kad ulazimo u kazalište, biljeterke nas upozore da ne ulazimo sa žvakom, jer to jednostavno nije u redu. Kako to onda može biti prihvatljivo u Saboru? To je pitanje na koje premijerka vjerojatno neće odgovoriti.

Da je kojim slučajem prije trideset godina ovako otvorenih usta, sa smiješkom na licu došla u školu i po ustima razvlačila žvaku, učitelj bi joj bez ikakvih problema mogao lupiti šamarčinu ili je deset puta ravnalom odvaliti po ispruženoj ruci. Na njenu sreću, živi se u 21. stoljeću, a predsjedniku Sabora očigledno nije smetalo takvo evidentno nepoštovanje te institucije, jer Sabor nije škola, nije ni kazalište, nego je to "samo" najviše zakonodavno tijelo u državi.

Što je dopušteno premijerki, nije smrtnicima

Nekako se čini da smo imali sreće što nije puhala balone.

Stara izreka "Što je dopušteno Jupiteru nije volu" ovdje se može lagano preformulirati u "Što je dopušteno premijerki, nije smrtnicima", a sve veći broj incidenata daje naslutiti da bi premijerka za Božić ili Dan domovinske zahvalnosti kao poseban poklon trebala dobiti tvrdo ukoričeni bonton.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara