Video: Nestašna premijerka Kosor u Saboru žvače žvaku

Tekst: J.D.
Screenshot: Videoindex
Video: HTV/Index


PREMIJERKA Kosor već je nekoliko puta pokazala da joj protokol nije jača strana. Dovoljno se sjetiti tragedije s torbicom pri slikanju s Barackom Obamom. Ipak, dosad joj još nije uspjelo preozbiljno prekršiti norme osnovnog bontona, ali to je nadoknadila time što je u Saboru – žvakala žvakaću gumu.

Saborske kamere uhvatile su premijerku kako bezbrižno uživa u komadu žvake tijekom sjednice. Razumljivo je, saborske rasprave znaju biti naporne, pa se treba nekako zabaviti. U neku ruku je bolje žvakati žvaku nego gledati pornografiju, ali elementarna pristojnost je ipak elementarna pristojnost.


Pa to je samo Sabor!

Od malih nogu nas profesori u osnovnoj i srednjoj školi ukoravaju kad na satu otvorenih usta mljackamo uživajući u žvakaćoj gumi. Kad ulazimo u kazalište, biljeterke nas upozore da ne ulazimo sa žvakom, jer to jednostavno nije u redu. Kako to onda može biti prihvatljivo u Saboru? To je pitanje na koje premijerka vjerojatno neće odgovoriti.

Da je kojim slučajem prije trideset godina ovako otvorenih usta, sa smiješkom na licu došla u školu i po ustima razvlačila žvaku, učitelj bi joj bez ikakvih problema mogao lupiti šamarčinu ili je deset puta ravnalom odvaliti po ispruženoj ruci. Na njenu sreću, živi se u 21. stoljeću, a predsjedniku Sabora očigledno nije smetalo takvo evidentno nepoštovanje te institucije, jer Sabor nije škola, nije ni kazalište, nego je to "samo" najviše zakonodavno tijelo u državi.

Što je dopušteno premijerki, nije smrtnicima

Nekako se čini da smo imali sreće što nije puhala balone.

Stara izreka "Što je dopušteno Jupiteru nije volu" ovdje se može lagano preformulirati u "Što je dopušteno premijerki, nije smrtnicima", a sve veći broj incidenata daje naslutiti da bi premijerka za Božić ili Dan domovinske zahvalnosti kao poseban poklon trebala dobiti tvrdo ukoričeni bonton.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara