Video: Oko 130 mrtvih, 600 ranjenih u bombaškim napadima u Bagdadu

Video: Oko 130 mrtvih, 600 ranjenih u bombaškim napadima u Bagdadu

Tekst: J.D.
Foto: AFP
Video: YouTube

IRAČKA policija objavila je kako je u dvjema snažnim eksplozijama automobilskih bombi u Bagdadu ubijeno oko 130 ljudi, dok je još 600 ranjeno.

Radi se o najkrvavijem napadu u zadnjih nekoliko mjeseci u glavnom gradu zemlje. Iračka nacionalna televizija rekla je kako su napadi bili usmjereni prema zgradi provincijske vlade te prema zgradi ministarstva pravosuđa.

Poginulo najmanje 25 članova Provincijskog vijeća Bagdada

Eksplozije su potresle zgrade diljem glavnog iračkog grada, a dim koji je nastao nakon njih dizao se visoko u nebo. Nijedna grupa zasad nije preuzela odgovornost za napade. U napadu je poginulo najmanje 25 članova Provincijskog vijeća Bagdada, koje vodi grad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obje napadnute zgrade nalaze se samo nekoliko stotina metara od Zelene zone, područja pod snažnim vojnim nadzorom u kojemu se nalaze američko veleposlanstvo i nekoliko zgrada ministarstava.

U napadu 19. kolovoza poginulo oko 100 ljudi

Najkrvaviji napad prije ovoga dogodio se 19. kolovoza, kad su tijekom povlačenja američkih trupa iz gradova napadači koordiniranim eksplozijama napali zgradu ministarstva vanjskih poslova. Gotovo 100 ljudi poginulo je u tom napadu.

Iako je u Iraku zadnjih mjeseci malo mirnije, u zemlji u siječnju dolaze parlamentarni izbori, a brojni političari upozoravaju kako bi val nasilja pobunjenika koji će htjeti pokazati kako je zemlja izvan kontrole centralne vlade porasti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara