Video: Piliće ne mogu prodati pa ih žive melju

Tekst: I.Ka.
Screenshot: YouTube

U SAVEZNOJ državi Iowi u mriještilici jaja neželjene muške piliće žive šalju u stroj koji ih samelje.  Video koji je snimila organizacija Mercy for animals prikazuje okrutne radnje nad pilićima, prenosi Associated Press.

U tvornici jaja se zaposlio član organizacije koji je uspio sa sakrivenom kamerom i mikrofonom snimiti tu brutalnu radnju. Video prikazuje radnika koji pregledava piliće te muške piliće baca u osovinu pored sebe. Kasnije na snimci se vidi kako živi pilići padaju u stroj za mljevenje.

Muški pilići od nikakve koristi

Muški pilići nemaju nikakve koristi za tu industriju jer ne mogu nesti jaja i ne razvijaju se dovoljno brzo da bi bili profitabilni. Zbog toga 200 milijuna muških pilića godišnje "plati glavom". Predstavnik američke organizacije koja se bavi povezivanjem američkih proizvođača jaja Mitch Head dao je izjavu kako nema niti jednog drugog načina kojim se može riješiti problem pilića koji su nepoželjni u toj industriji i kaže kako je upotreba tog stroja "najbrži način za eutanaziju pilića".

Organizacija za milosrđe nad životinjama upozorava kako će tražiti od 50 najvećih trgovačkih lanaca da na pakiranjima jaja napišu: "Upozorenje: pri proizvodnji jaja su muški pilići samljeveni živi". Head je to proglasio šalom te dodao da za to Organizacija nema nikakve ovlasti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara