Video: Talijanu koji je prekinuo 20 tisuća prijenosa uživo prijeti zatvor

GABRIELE PAOLINI jedan je od najuspješnijih otimača televizijskih prijenosa, s oko 20 tisuća prijenosa uživo koje je uspio prekinuti, što stoji i u Guinnessovoj knjizi rekorda.

Talijanski vrhovni sud dosudio mu je tri mjeseca uvjetne kazne nakon što je prekinuo prijenos uživo s nacionalne televizije RAI u lipnju 2001. godine. To znači da će, ako napravi još jedan sličan prekršaj, završiti u zatvoru.

Sud je isto tako donio odluku da se u televizijskom kadru ne smije naći nitko, pa čak ni oni koji ne pričaju ili rade nešto u kadru, jer u protivnom čine prekršaj za koji mogu biti kažnjeni, prenosi Telegraph.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paolini sebe naziva "prorokom zaštitnikom" i postao je poznato lice milijunima talijanskih televizijskih gledatelja. Obično se pojavi u kadru, maše kondomima ili ometa reportere u prenošenju ozbiljnih vijesti i informacija. Odbija optužbe da želi samo skrenuti pažnju na sebe, a kampanju ometanja je započeo, kaže, nakon što mu je prijatelj preminuo.

Ipak, Paolini se nije uvijek izvukao nekažnjen, jer su neki reporteri i fizički znali nasrnuti na njega. Tako ga je jednom prilikom reporter televizijske postaje RAI, Paolo Frajese, udario nogom u prijenosu uživo, dok ga je ostatak televizijske ekipe pretukao kad su se kamere ugasile.

B.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara