VIDEO Tenk gazi sve pred sobom: Objavljene nove snimke pokušaja vojnog udara u Turskoj

VIDEO Tenk gazi sve pred sobom: Objavljene nove snimke pokušaja vojnog udara u Turskoj

Screenshot i video: Twitter

NEDAVNO objavljene snimke koje su se počele širiti društvenim mrežama prikazuju još neviđene kadrove pokušaja vojnog udara na ulicama turskih gradova.

Na njima se može vidjeti bombardiranje turskog parlamenta, policijske uprave Ankara, uprave žandarmerije, ali i napori građana da zaustave tenkove koji neumoljivo voze naprijed usprkos prosvjedima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anadolija piše kako ima snimke na kojima se vidi kako vojna vozila dolaze pred policijsku upravu u Ankari. Dodaje i kako se na snimkama vidi kao dio tih vozila blokira pojedine ceste. Usto, navodi se i kako tenkovi na snimkama guraju interventna vozila te krče put do policije.

Na snimci se vidi kako iz tenka izlazi vojnik, koji potom razgovara s pripadnicima sigurnosnih snaga. Al Jazeera Balkans piše kako su se nedugo iza ponoći građani se počeli okupljati ispred policijske uprave, kako su pobunjenici zapucali na njih i usmrtili dvije osobe te kako su se potom građani sakrili iza interventnih vozila.

Jedan od pučista ranio je ženu koja se nalazila među okupljenima, nakon čega su je ostali prenijeli iza vozila. Ubrzo nakon toga odjeknulo je više eksplozija, a na kameri sa zgrade Gradske uprave Ankare vidi se kako avioni F-16, kojima upravljaju pobunjeni pučisti, bombardiraju Upravu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara