Vidošević optužio HNB da ruši državu

"NEODGOVORNOM monetarnom politikom Hrvatska narodna banka je zadala najteži udarac ovoj Vladi od njenog početka. To je i direktan udar na našu egzistenciju i atak na Hrvatsku" - ustvrdio je Nadan Vidošević, predsjednik Hrvatske gospodarske komore.

Na jučerašnjoj skupštini HGK Vidošević je kazao da netko mora odgovarati zbog toga što je HNB udario na izvoznike baš u trenutku kad je izvoz oživio prvi put nakon dvanaest godina. Upozorio je na jačanje kune, kao i na stalni rast potrošnje i zaduženosti.

”Ovo je jako ozbiljan moment. Priča o izvozu je priča o društvu u cjelini, a ono će uskoro ući u ozbiljnu krizu, prenosi Novi list Vidoševića upozorenja. Traži hitan zaokret prema izvozu jer smatra da hrvatska ekonomija inače ne može opstati.

Ustvrdivši kako svaka grupa u Hrvatskoj demonstrira i traži prava koja proizvodnja ne može pokriti, Vidošević je kazao: “I ja ću morati doktoru, ali ne odobravam njihov štrajk. Od silnih mi se štrajkova već dižu dlake na glavi”.

Šef HGK upozorio je da hrvatski građani moraju znati da je svaki kupljeni automobil bacanje jednog hrvatskog radnika na ulicu, te da naše gospodarstvo neće napredovati dok se neki automobil ne bude sastavljao u Hrvatskoj.

Priča o “eurolandu” je naivna priča rekao je Vidošević. Smatra da će uz ovakvu politiku ulaskom Hrvatske u EU  nezaposleni, stradalnici i socijalno ugroženi građani doslovno živjeti na ulicama.

Na skupštini su izneseni pokazatelji stanja u gospodarstvu u 2005. godini, koji pokazuju stagnaciju i krizu razvoja te pad proizvodnje. Slabu gospodarsku sliku Hrvatske potvrđuju podaci koji su izneseni. Naš BDP po stanovniku dvostruko manji od slovenskog, dok je izvoz 4,5 puta manji.

Vidošević je prošli tjedan imenovan predsjednikom uprave “Kraša”, a na jučerašnjoj je skupštini dobio jednoglasnu podršku za ostanak na čelu HGK-a u volonterskom statusu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara