Vidoševićeva vanjska blamaža: Osnova suradnje sa Srbijom je 12 bodova na Eurosongu

Tekst: I.Ć.
Foto:  Nenad Dugi (Cropix)

"NEMATE nikakav problem da Srbija da Hrvatskoj 12 bodova  i obrnuto. Zašto tako ne bi bilo i u ekonomiji i politici. Ja to očekujem!", tim se riječima nezavisni predsjednički kandidat Nadan Vidošević predstavio na srpskoj državnoj televiziji RTS.

Naime, srpska državna televizija napravila je prilog s četiri najjača kandidata za mjesto predsjednika Hrvatske, a osim Vidoševića koji se baš i nije proslavio "s Eurosongom", gostovali su i Ivo Josipović koji je predstavljen kao "čovjek koji je pisao tužbu protiv države Srbije", kao i "Hebrangov sin" Andrija Hebrang i Vesna Pusić, stranačka kolegica Stjepana Mesića. Kolege novinari u Srbiji smatraju kako će kampanja biti i više nego zanimljiva.

Prvi čovjek HGK govorio je gospodarsko-političkoj suradnji sa Srbijom kroz prizmu Eurosonga jer bi to trebao biti ideal suradnje dvije države. Vidošević tako predlaže da Hrvatska i Srbija naprave savez kao što to rade  glazbene zvijezde na Eurosongu. Ostali kandidati držali su se "ozbiljnijih tema" pa je tako Josipović govorio o "novoj pravednosti" i zakonima koji će onemogućiti daljnje osiromašivanje siromašnih. Hebrang se pak usredotočio na povratak ponosa u Hrvatsku dok se Pusić založila na snažno partnerstvo među susjedima na temeljima korisnosti.

Srbi nisu zaboravili naglasiti kako se očekuje i kandidatura Milana Bandića te da je u utrci i Miroslav Tuđman.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara