Vijeće donijelo novo rješenje o produljenju pritvora Novici Petraču

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda produljilo je danas pritvor Novici Petraču (27), nepravomoćno osuđenom na tri i pol godine zatvora zbog sudjelovanja u prošlogodišnjoj otmici maloljetnog sina umirovljenog generala Vladimira Zagorca, doznaje se na sudu.

"Vijeće je donijelo novo rješenje o produljenju pritvora za Novicu Petrača", izjavio je Hini zamjenik predsjednika Županijskog suda Miroslav Šovanj.

Izvansraspravno vijeće sjednicu je održalo nakon što je Vrhovni sud, po žalbi branitelja, ukinuo rješenje o produljenju pritvora za Novicu Petrača i Županijskom sudu rješenje vratio na ponovno odlučivanje.

Šovanj je objasnio da je Vrhovni sud takvu odluku donio jer u prijašnjem rješenju o produljenju pritvora osuđenima za otmicu greškom nije bilo navedeno ime Novice Petrača. Stoga je Vijeće, kaže Šovanj, danas donijelo novo rješenje o produljenju pritvora za Petrača na koji branitelji imaju pravo žalbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kao i za ostale osuđenike, Vijeće je i Novici Petraču pritvor produljilo zbog posebno teških okolnosti počinjenja kaznenog djela, kazao je Šovanj.

Nepravomoćnom presudom zagrebačkog Županijskog suda krajem veljače ove godine sva desetorica optuženih za otmicu Zagorčeva sina proglašeni su krivima i osuđeni na zatvorske kazne. Četvorica od njih su više od godinu dana u bijegu, jedan je pušten na slobodu jer je u pritvoru izdržao jednogodišnju zatvorsku kaznu na koju je osuđen, a petorica, među kojima i Novica Petrač, su u pritvoru.

Maloljetni sin generala Zagorca otet je 23. veljače prošle godine ispred obiteljske kuće na Pantovčaku, a otmičari su ga pustili četiri dana kasnije, nakon što je njegov otac platio 750 tisuća eura, odnosno polovicu tražene otkupnine. Taj novac do danas nije pronađen.

(Hina) xso yso

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara