Vijeće za elektroničke medije zatražilo snimku svih emitiranih emisija Big Brothera

VIJEĆE za elektroničke medije Republike Hrvatske jednoglasno je danas usvojilo odluku o raspisivanju javnog natječaja o dodjeli koncesija za obavljanje djelatnosti radija i televizije na temelju tehničke podloge koju je utvrdila Hrvatska agencija za telekomunikacije.

Predmet javnog natječaja su slobodne radijske frekvencije za obavljanje radijske i televizijske djelatnosti. Postoji ukupno 34 područja na kojima emitiraju takvi nakladnici, rekao je predsjednik Vijeća za elektroničke medije Denis Peričić.

Među njima je 29 slobodnih frekvencija za radijsku djelatnost na općinskoj i gradskoj razini, među kojima su za gradove Pula, Šibenik, Osijek, Vukovar, Vinkovce, Trogir, istočni dio Grada Zagreba i druge.

Također su predmet natječaja i tri koncesije za radijsku djelatnost na državnoj razini, a na kojima sada program emitiraju Narodni, Otvoreni i Katolički radio.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za djelatnost televizije raspisan je natječaj za dodjelu koncesije za Osječko-baranjsku županiju i Grad Rijeku.

Prema Peričićevim riječima radi se o reguliranju pravnog statusa za nakladnike kojima su istekli ugovori o koncesiji ili će isteći do kraja godine.

Rok za podnošenje ponude je 30 dana od dana objave natječaja u "Narodnim novinama". Ponuda, među ostalim, treba sadržavati, programsku osnovu s obrazloženom programskom orijentacijom, nazivom, opisom i trajanjem pojedinih emisija sukladno Zakonu o elektroničkim medijima, odredbama Zakona o potvrđivanju Europske konvencije o prekograničnoj televiziji i Protokola o izmjenama Europske konvencije o prekograničnoj televiziji. Također treba sadržavati podatke o strukturi vlasništva pravne osobe koja donosi ponudu, te dokaze o ispunjavanju tehničkih, prostornih, financijskih i kadrovskih uvjeta.

U Vijeću se također doznaje da je zatražilo od RTL televizije snimku svih dosad emitiranih emisija showa "Big Brother", budući je nedavno na njegovo nesuglasje sa zakonskom regulativom Vijeće upozorila dječja pravobraniteljica Ljubica Matijević Vrsaljko.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara