Vinkovci dočekuju bicikliste iz njemačkog grada Kenzingena

SUTRA s početkom u 18 sati, u središtu Vinkovaca će se u nazočnosti dr. Laurids-a Hölscher-a, stalnog zamjenika veleposlanika Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj, i najviših predstavnika grada Vinkovaca održati svečani doček tridesetak biciklista iz njemačkog grada Kenzingena, grada prijatelja Vinkovaca, u organizaciji poglavarstva Grada Vinkovci. Biciklisti, predvođeni gradonačelnikom Kenzingena, Matthias-om Guderjan-om, svoje putovanje, koje je znak potvrde prijateljstva dvaju gradova, no ima i konkretan humanitarni karakter, počeli su 31. srpnja u Kenzingenu, a put do Vinkovaca vodi ih preko Ulma, Regensburga, Beča i Budimpešte, gradova gdje je predviđeno njihovo zadržavanje i susreti s tamošnjim gradskim predstavnicima.

Skupina biciklista ući će u Hrvatsku 10. kolovoza u 9 sati preko graničnog prijelaza Kneževo gdje će ih dočekati predstavnici grada Vinkovaca i skupina vinkovačkih biciklista, s kojima će zajedno voziti zadnju etapu od stotinjak kilometara preko Belog Manastira i Osijeka do Vinkovaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pored potvrde prijateljstva dvaju gradova, Kenzingena i Vinkovaca, koje je započeto početkom devedesetih godina humanitarnom suradnjom, ovo biciklističko putovanje ima i konkretnan humanitarni povod - naime, Krug prijatelja Vinkovaca u Kenzingenu darovat će šest tisuća eura za nastavna pomagala i stručnu literaturu za gimnaziju M.A. Reljkovića u Vinkovcima.

Ovom akcijom, Kenzingen i Vinkovci ne potvrđuju i razvijaju samo svoje već tradicionalne i raznovrsne veze, već upućuju i znak pripadnosti Njemačke i Hrvatske zajedničkom europskom okviru.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara