VINKOVCI DOMAĆIN 7. SAJMA ZDRAVLJA OD 11. DO 13. TRAVNJA

Na prostoru Teniskog kluba "Vinkovci" u parku Lenije od 11. do 13. travnja održat će se 7. Sajam zdravlja, koji organiziraju Grad Vinkovci, Vukovarskosrijemska županija, Hrvatska mreža zdravih gradova i Škola narodnog zdravlja "Andrija Štampar".

O programu Sajma zdravlja te njegovu značenju za Vinkovce i Vukovarsko-srijemsku županiju, na današnjoj su konferenciji za novinare izvijestili gradonačelnik Vinkovaca Mladen Karlić, vukovarsko-srijemski župan Nikola Šafer i koordinatorica 7. sajma zdravlja Mandica Sanković.

Po njezinim riječima, glavna je tema ovogodišnjeg sajma nezaposlenost, a na 70-ak štandova moći će izlagati svi oni koji su spremni svoje spoznaje o očuvanju i unaprjeđenju zdravlja, životne sredine i okoliša pokazati drugima bez obzira na to je li riječ o vještini, tehnologiji, prehrani, stilu življenja ili proizvodu.

Predviđeno je i održavanje niza foruma, okruglih stolova, prezentacija i radionica na temu očuvanja okoliša, zdrave prehrane, rada nevladinih udruga, invaliditeta, održivom razvitku i drugim aktivnostima koje pridonose očuvanju zdravlja i zdravog načina življenja. Tijekom trajanja sajma također će se održavati razne sportske, glazbene i kulturne aktivnosti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sajam zdravlja pruža mogućnost promocije zdravlja bez obzira na pristup njegovu očuvanju", ocijenio je vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić dodajući da gradska uprava čini niz napora kako bi Vinkovci sačuvali identitet zdravog grada.

Po mišljenju župana Nikole Šafera, Vukovarsko-srijemska županija je zdrava sredina bez velikih zagađivača. "Što se tiče socijalnog i mentalnog zdravlja, nosimo određene posljedice rata i poslijeratnog razdoblja", ustvrdio je župan Šafer izrazivši nadu da će 7. Sajam zdravlja pomoći stvaranju optimističkog ozračja za život građana na istoku Hrvatske.

(Hina) draž dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara