Vinkovci: Lovac poginuo u minskom polju

NA MINIRANOM području, u polju zvanom "Lazine bašće", između Vinkovaca i Cerića, jučer je u lovu smrtno stradao Marijan M. iz Vinkovaca, potvrdila je danas vukovarskosrijemska policija.

Glasnogovornik Policijske uprave vukovarsko-srijemske Miroslav Janić rekao je da je u tijeku razminiranje područja na kojemu je poginuo pedesettrogodišnji Vinkovčanin kako bi se mogao obaviti očevid.

Razminiranje obavljaju djelatnici Protueksplozijske zaštite PU vukovarsko-srijemske i Hrvatskog centra za razminiranje koji su u trenutku pogibije Marijana M. bili udaljeni svega nekoliko stotina metara istražujući posmrtne ostatke osobe pronađene u polju "Lazine bašće" prije nekoliko dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dojavu o pronalasku posmrtnih ostataka te druge, neindentificirane, osobe, za koju se pretpostavlja da je poginula u vrijeme Domovinskog rata, policija je zaprimila od lovaca. U tijeku je razminiranje i toga područja.

Ove su godine u minskim poljima na području Vukovarsko-srijemske županije smrtno stradale tri osobe.

Vukovarsko-srijemski župan Nikola Šafer nedavno je izjavio kako je od završetka Domovinskog rata do danas u Vukovarsko-srijemskoj županiji od posljedica eksplozija mina poginulo 159 osoba.

Prema podatcima Hrvatskog centra za razminiranje, na području Vukovarsko-srijemske županije utvrđeno je oko 100 četvornih kilometara minski sumnjivih površina.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara