Vinkovci: Potpisan sporazum o prijevozu učenika

Vukovarskosrijemski župan Nikola Šafer i državni tajnik za srednje obrazovanje u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta Želimir Janjić potpisali su danas u Vinkovcima Sporazum o zajedničkom financiranju prijevoza učenika prvih razreda srednjih škola iz općine Gunja u školskoj godini 2004./05. L

Tim sporazumom Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta osigurat će 95 posto sredstava za troškove prijevoza učenika iz općine Gunja u srednje škole u Županji i Vinkovcima, a 5 posto osigurat će Vukovarsko-srijemska županija.

Zbog lošeg gospodarskog i socijalnog stanja na području općine Gunja na jugoistoku Vukovarsko-srijemske županije sve veći broj srednjoškolaca s tog područja upisuje se u srednje škole u distriktu Brčko u BiH. Gunju i distrikt Brčko dijeli samo most preko rijeke Save dok za autobusne karte do srednjoškolskih centara u Županji i Vinkovcima srednjoškolci iz Gunje moraju mjesečno izdvajati 360, odnosno 770 kuna.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošle godine školovanje u srednjim školama distrikta Brčko započela su 63 učenika s područja Gunje, a ove će im se godine pridružiti još 10-ak hrvatskih učenika. Prema podacima Ministarstva, u srednje škole u Županji i Vinkovcima ove se školske godine upisalo nešto manje od 50-ak učenika. Pravo na financiranje troškova prijevoza, učeničke mjesečne karte na osnovi sporazuma koji su danas potpisali župan Šafer i tajnik za srednje obrazovanje Želimir Janjić, ostvarivat će učenici koji su ove školske godine upisali prvi razred srednjih škola u Županji ili Vinkovcima, a imaju prebivalište u općini Gunja u posljednjih šest mjeseci.

(Hina) xždra yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara