Vinkovci: Veliko zanimanje za poticanje poduzetništva

PROGRAM poticanja malog i srednjeg poduzetništva "Poduzetnik 2", koji u Vukovarskosrijemskoj županiji od kraja 2002. zajednički provode Ministarstvo obrta, malog i srednjeg poduzetništva, ta županija, Zagrebačka i Privredna banka Zagreb, ostvaruje se uspješno, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Po riječima pročelnika županijskog Odjela gospodarstva Nenada Jerkovića u Programu poticanja malog i srednjeg poduzetništva "Poduzetnik 2" od ukupno 87 milijuna kuna zajma za sada je u Vukovarsko-srijemskoj županiji ostvareno gotovo 50 posto te svote.

Jerković je podsjetio i na uspješnost "Poduzetnika 1" provedbom kojeg je zaposleno 247 radnika. Dodao je kako je od 1997. do danas kreditnim programima i linijama u razvoj malog i srednjeg poduzetništva u Vukovarsko-srijemskoj županiji uloženo oko 300 milijuna kuna.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izrazivši zadovoljstvo provedbom "Poduzenika 1" i "Poduzetnika 2", župan Nikola Šafer istaknuo je kako se većina kreditnih poduzetničkih zahtjeva odnosi na proizvodne djelatnosti što jamči i nova radna mjesta.

(Hina) žd dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara