Vipnet donirao milijun kuna za razminiravanje dijela Kopačkog rita

POTAKNUTI nedavnim požarom u parku prirode Kopački rit, iz Vipneta su odlučili doprinijeti razminiranju 100.000 četvornih metara površine Parka prirode uz rijeku Dravu, donacijom u iznosu od milijun kuna, stoji u priopćenju danas poslanom iz Vipneta.

Milijun kuna za razminiranje dijela Parka prirode Kopački rit uručila je danas Dubravka Jusić, rukovoditeljica Korporativnih komunikacija Vipneta, pomoćniku ravnatelja Hrvatskog centra za razminiranje Miljenku Vahtariću. Uz ovogodišnju donaciju Vipnet je kao vodeća društveno odgovorna tvrtka u Hrvatskoj ukupno uložio 5,3 milijuna kuna za razminiranje Hrvatske.

Vipnetova donacija pomoći će razminiranju 100.000 četvornih metara površine Parka prirode uz rijeku Dravu, koje obuhvaća niz kanala i šumskih staza koji su ujedno i prilazni putovi za protupožarnu zaštitu te monitoring ptica.

"Vipnet uvijek s posebnim žarom i sa srcem reagira u ovakvim situacijama, pa nas je tako i ta vijest potaknula da kontaktiramo naše dugogodišnje partnere u Hrvatskom centru za razminiranje. Posebno smo ponosni da smo prvi reagirali i pomoći ćemo u razminiranju dijela Kopačkog rita." - istaknula je Dubravka Jusić, rukovoditeljica Korporativnih komunikacija Vipneta.

"Izuzetno mi je drago što je Vipnet i ove godine pokazao koliko mu je važan projekt razminiranja. Suradnja s Vipnetom započela je još 2002. godine, a Vipnet je i najveći privatni donator za razminiranje. Njegov angažman pokazuje koliko privatne tvrtke mogu pomoći u rješavanju ovog još uvijek velikog problema s kojim se suočava Hrvatska." - rekao je prilikom predaje donacije Miljenko Vahtarić, pomoćnik ravnatelja Hrvatskog centra za razminiranje.

U Hrvatskoj je od 1998. godine do danas, unutar minski sumnjivog područja, ozlijeđena 276 osoba, od kojih je 113 osoba smrtno stradalo. Prema podacima Hrvatskog centra za razminiranje u Hrvatskoj je preostalo oko 240.000 mina. Minski sumnjivo područje se trenutno proteže kroz 12 od 21 županije, odnosno iznosi oko 1.044 četvorna kilometra.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara