VIPnet povećao broj korisnika za 7,1 posto

STOPA penetracije u Hrvatskoj dosegla je 67,6%. Broj korisnika povećao se za 7,1%, na više od 1,33 milijuna korisnika, dok se broj pretplatnika povećao za 1,2 %, na 16,4%.

Ukupni ARPU (average revenue per user = prosječni prihod po korisniku) povećao se za 2,0% na iznos od 20,1 euro, zahvaljujući porastu udjela pretplatnika. Data ARPU također je porastao za 5,0% u odnosu na prošlu godinu. Data udio glasovnih i data paketa održao se na visokih 27,0% u prvoj polovici 2005. zahvaljujući uspješnim proizvodima poput Vodafone Mobile Connect Card i Vodafone live! mobilnog portala.

VIPnet omogućava korištenje data usluga pružajući kombinaciju EDGE i UMTS tehnologije, s EDGE populacijskom pokrivenosti od 90% i UMTS pokrivenosti od oko 30%. Pored toga, VIPnetu je dodijeljena dozvola za fiksnu telefoniju krajem srpnja 2005.

Sve tvrtke članice mobilkom austria grupe: mobilkom austria, VIPnet (Hrvatska), Si.mobil (Slovenija), i mobilkom liechtenstein, povećale su broj korisnika, prihode, prihode prije kamata, poreza, amortizacije i smanjenja vrijednosti (EBITDA) kao i prihode prije kamata i poreza (EBIT) u prvoj polovici 2005., usprkos teškim tržišnim uvjetima.

Međunarodne podružnice tvrtke mobilkom austria pridonose više od 22% ukupnom prihodu grupe. mobilkom austria grupa povećala je konsolidirani prihod za 4,2% na iznos od 1,062.1 milijun EUR u odnosu na prvu polovicu 2004.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara