Vipnet povećao dobit u prvom polugodištu za 7,1 posto

OPERATIVNA dobit Vipneta porasla je u prvoj polovici 2008. godine za 7,1 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine te iznosi 91,8 milijuna eura.

Ukupni prihodi veći su za 7,9 posto u usporedbi s prihodima ostvarenima u prvih šest mjeseci 2007. i iznose 244,7 milijuna eura, dok je dobit prije kamata i poreza porasla za 14,5 posto, na 55,3 milijuna eura. Do sredine 2008. godine, Vipnet je stekao 2,3 milijuna korisnika, što je 12,7 posto više u odnosu na prvo polugodište 2007. godine.

Mobilna penetracija u Hrvatskoj je do kraja lipnja ove godine dosegnula 122,1 posto, što je značajan porast u odnosu na kraj 2007. godine kad je iznosila 107,1 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zadovoljan sam financijskim rezultatima Vipneta koji znače rast i povećanje profitabilnosti u vrlo razvijenom tržištu uz vrlo visoku penetraciju mobilne telefonije. Posebno raduje značajan porast broja korisnika uz sve veći broj mobilnih minuta i korištenje naprednih usluga. Prvi prepaid mobilni broadband paket, prva prepaid fiksna telefonska usluga i prva VoIP usluga preko mobilnih mreža u Hrvatskoj samo su neke od inovacija koje su osigurale ovakav polugodišnji rezultat", izjavio je Mladen Pejković, predsjednik Uprave Vipneta.

Vipnetove poslovne rezultate za prvu polovicu 2008. godine, objavila je Telekom Austria Grupa u Beču, zajedno s rezultatima za mobilni i fiksni segment Telekom Austria grupe. 

V.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara