VIPnet predao ponudu za UMTS koncesiju

NA TEMELJU međunarodnog javnog natječaja raspisanog 15. srpnja 2004. godine, VIPnet je, u skladu sa svim propisanim zahtjevima i uvjetima, predao ponudu za dodjelu UMTS koncesije. Time VIPnet izražava želju i spremnost da svojim korisnicima ponudi sve prednosti koje donosi treća generacija mobilne telefonije.

Naime, VIPnet je još u svibnju 2003. godine pokazao da je spreman za uvođenje UMTS tehnologije uspostavljanjem UMTS veze s četiri najveća hrvatska grada, a jedan je od prvih operatera u Europi koji je uspostavio međunarodni UMTS poziv. Dobivanje UMTS koncesije omogućit će VIPnetu da tu tehnologiju dovede do svojih korisnika.

Uvođenjem EDGE tehnologije u travnju ove godine VIPnet je svojim korisnicima već ponudio usluge treće generacije, te je UMTS logičan nastavak ulaganja u 3G koje će osigurati postupan razvoj i implementaciju inovativnih proizvoda i usluga. UMTS će već u prvoj fazi omogućiti brzine prijenosa podataka od 384 kbps a u dogledno vrijeme i brzine preko 2 Mbps.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VIPnet će u kratkom roku svojim korisnicima ponuditi korištenje UMTS-a te će time postati jedan od prvih operatera u svijetu koji će korisnicima istovremeno nuditi dvije 3G tehnologije: EDGE i UMTS. Također, uvođenje UMTS-a potaknut će nova, dugogodišnja ulaganja u domaće telekomunikacijsko tržište.

VIPnet namjerava postati vodeći pružatelj naprednih 3G proizvoda i usluga kojima će svojim korisnicima omogućiti najkvalitetnija rješenja na području multimedijalnih komunikacija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara