Vis: Talijanska ribarica lovila u hrvatskom moru

U TERITORIJALNIM vodama Republike Hrvatske službenici policijskog plovila "Sveti Mihovil" zatekli su talijanski brod u ribolovu s tri člana posade, dvojicom Talijana i jednim Tunižaninom, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u splitskoj policiji.

Brodica "Pappa domenico", koja je upisana u talijanskoj luci Manfredonia, zatečena je jučer oko 13,50 sati u blizini otočića Galilua, 1,1 nautičku milju u teritorijalnom moru Hrvatske.

Na ribarici su zatečeni zapovjednik Domenico C. (1980.), talijanski državljanin, te dva člana posade Nicola B. (1956.), talijanski državljanin, i Mohamed T. (1966.), državljanin Tunisa.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na brodu je pronađeno ukupno 10 kilograma ulovljene razne ribe, koju su hvatali ribarskom opremom - mrežama i širilicama, a neposredno prije policijskog uzapćenja uspjeli su, presijecanjem sajli, mreže i širilice baciti u more.

Ribarica je oko 21 sata prevezena u luku Vis gdje je zapovjedniku brodice izdana potvrda o privremenom oduzimanju ribarice, ulova i pripadajuće brodske dokumentacije. Tijekom današnjeg dana na prekršajnom sudu u Visu provest će se postupak protiv trojice članova posade talijanske ribarice u skladu sa Zakonom o nadzoru državne granice i Zakonom o morskom ribarstvu. O cijelom slučaju izviješćen je i talijanski konzulat.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara