Više mrtvih u nesreći britanskog Herculesa u Iraku

Više mrtvih u nesreći britanskog Herculesa u Iraku
BRITANSKI premijer Tony Blair rekao je u nedjelju da je nekoliko osoba poginulo pri padu britanskog vojnog transportnog zrakoplova tipa Hercules C-130 sjeverno od Bagdada.

On nije naveo precizan broj poginulih, niti je pojasnio okolnosti te nesreće koja se dogodila u nedjelju kasno poslijepodne po lokalnom vremenu, 40-ak kilometara sjeverno do Bagdada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blairova izjava je objavljena po završetku iračkih izbora. Nešto ranije je jedan glasnogovornik britanskog ministarstva obrane u Londonu potvrdio pad jednog C-130 i dodao da nemaju nikakvih dodatnih podataka.

Taj je zrakoplov pao dok je dolazio u zračnu bazu Balad. Ni ministarstvo obrane ni Bagdad nisu objasnili nazočnost zrakoplova britanske vojske u središtu područja Iraka koje je pod američkom kontrolom. Taj se zrakoplov uglavnom koristi za prijevoz postrojbi i opreme iz područja zemlje pod britanskom kontrolom, oko Basre, na jugu Iraka, u smjeru Bagdada.

Više desetaka britanskih vojnika je raspoređeno u Bagdadu, posebice radi sigurnosti veleposlanstva Velike Britanije, u "zelenoj zoni", zaštićenom sektoru u središtu grada.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara