Više od 92 tisuće vjernika već se prijavilo za susret sa Svetim Ocem u Zadru

ZA SUSRET sa Svetim Ocem u Zadru 9. lipnja dosad se službeno prijavilo više od 92.000 vjernika, priopćeno je danas iz zadarske Nadbiskupije.

U priopćenju se ističe da je Nadbiskupija tiskala oko 110.000 ulaznica koje vjernici od jučer, 25. svibnja, mogu podizati u svojim matičnim župnim uredima Zadarske nadbiskupije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Za sve vjernike, hodočasnike iz Splita, Šibenika, Gospića i drugih gradova, koji dolaze u Zadar organizirano, ulaznice će dijeliti njihovi župnici, odnosno voditelji hodočašća.

U današnjem priopćenju Zadarske nadbiskupije navodi se da će svi vjernici i hodočasnici 9. lipnja već od dva sata ujutro moći zauzimati svoja mjesta u predviđenim poljima na Forumu. Na zadarski Forum moći će se ulaziti kroz šest službenih ulaza, tri s istočne i tri sa zapadne strane poluotoka.

Ulaz s morske strane za brodice je gat na zadarskoj rivi, na kojemu će biti dopušteno izlaženje hodočasnika iz brodica, ali ne i privezivanje plovila uz rivu. Za sva plovila bit će određena zona sidrenja i plovidbe, stoji u priopćenju Zadarske nadbiskupije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara