Vjernici zadarske nadbiskupije hodočastili u Vukovar

U povodu proslave velikog jubileja 1700. godišnjice mučeništva sv. Stošije, zaštitnice zadarske nadbiskupije, oko 650 vjernika iz te nadbiskupije, koje je predvodio mons. Ivan Prenđa, boravilo je danas u Vukovaru u sklopu dvodnevnog hodočašća đakovačkog i srijemskoj biskupiji.

U župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova služena je misa koju je predvodio đakovački i srijemski biskup mons. Marin Srakić.

Zadrani su predali Vukovarcima ček na 400 tisuća kuna, dar ovogodišnje korizmene akcije "Zadar s ljubavlju Vukovaru", namjenjen vukovarskom Caritasu. Svota od 280 tisuća kuna prikupljena je u samoj akciji, a ostatak su darovali grad Zadar i Zadarska županija.

Uoči euharistijskoga slavlja iz Zadra je u Vukovar stigao kamion s hranom i 11.100 kuna prikupljenih na dobrotvornom koncertu za Vukovarce koji su organizirali župljani Gospe Loretske u Arbanasima kod Zadra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prije dolaska u Vukovar u đakovačkoj katedrali hodočasnike je dočekao đakovački i srijemski biskup mons. Marin Srakić, koji je tom prigodom izrazio radost što vjernici, kako je rekao, "s jadranskog dijela Hrvatske dolaze u ove krajeve hodočastiti ono što je opjevano u hrvatskoj himni".

Nakon mise na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata zadarski nadbiskup Ivan Prenđa molio je molitvu odrješenja za pokojnike.

Nakon pohoda Vukovaru hodočasnici iz Zadra krenuli su u srijemski dio biskupije, Šid, Hrtkovce i Srijemsku Mitrovicu u Vojvodini. Sutra će sudjelovati na misi u župnoj crkvi sv. Dimitrija u Srijemskoj Mitrovici koju će predvoditi zadarski nadbiskup Ivan Prenđa.

(Hina) xjvrd yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara