Vjerski poglavari iz BiH sastali se s visokim američkim dužnosnicima

ČLANOVI Međureligijskog vijeća Bosne i Hercegovine, kojega čine poglavari četiri najveće vjerske zajednice u toj zemlji, sastali su se u četvrtak u Sarajevu sa zapovjednikom Južnog krila NATOa (AFSOUTH) američkim admiralom Gregoryjem Johnsonom te američkim veleposlanikom pri Svetoj Stolici Jamesom Nicholsonom.

Kako je prenijela Katolička tiskovna agencija (KTA), vjerski su poglavari tijekom razgovora ocijenili kako nazočnost NATO-a u BiH drže jamstvom da u njihovoj zemlji više neće biti rata. Također su istaknuli da sadašnja suradnja i postojanje Međureligijskog vijeća najbolje dokazuje da protekli rat u BiH nije bio vjerski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Admiral Johnson i veleposlanik Nicholson ovom su prigodom potaknuli vjerske vođe iz BiH da nastave predano raditi na učvršćenju mira, igradnji tolerancije te obnovi u ratu porušenih vjerskih objekata.

Uz vrhbosanskog nadbiskupa kardinala Vinka Puljića u razgovorima su sudjelovali i reis Islamske zajednice Mustafa Cerić te predsjednik Židovske zajednice Jakob Finci. U vijesti KTA ne pojašnjava se zašto nije bilo mitropolita dabrobosanskog Nikolaja Mrđe koji u Međureligijskom vijeću predstavlja Pravoslavnu crkvu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara