VJERSKI POGLAVARI U BiH POZIVAJU NA OČUVANJE SUŽIVOTA I TOLERANCIJE

Poglavari četiri najveće vjerske zajednice u Bosni i Hercegovini u subotu su zajednički osudili napade na povratnike i apelirali na očuvanje tradicije zajedničkog života u toj zemlji.

Međureligijsko vijeće BiH kojega čine vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, reisu-l-ulema Mustafa efendija Cerić, predsjednik Židovske zajednice Jakob Finci te mitropolit dabrobosanski Nikolaj, u povodu ubojstva tri člana obitelji Anđelić te bombaških napada na povratnike-Bošnjake na području Prijedora održalo je izvanrednu sjednicu na kojoj je oštro osudilo ove događaje i pozvalo na očuvanje mira i tolerancije.

´Mi želimo da se zna kako je zločin u ime vjere zločin protiv vjere´, stoji u priopćenju što su ga potpisali poglavari najznačajnijih vjerskih zajednica u Bosni i Hercegovini.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuvši kako vjerska tolerancija i suživot u BiH nemaju alternativu, vjerski su poglavari pozvali vlasti u njihovoj zemlji da poduzmu odlučne mjere kako bi se onemogućili oni koji te vrijednosti ruše.

Također su pozvali zakododavne vlasti da ubrzaju postupak donošenja zakona o vjerskim slobodama, držeći da će se i na taj način osigurati više poštivanja i međusobnog uvažavanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara