Vlada: Autonomnoj ženskoj kući 200.000 kuna

AUTONOMNOJ ženskoj kući u Zagrebu Vlada će iz tekuće proračunske zalihe dati 200.000 kuna.

Ta su sredstva odobrena kao jednokratna financijska pomoć, a premijer Ivo Sanader zauzeo se da se nađe rješenje za trajno financiranje Autonomne ženske kuće, koja brine o žrtvama nasilja u obitelji.L

Vlada je s današnje sjednice u hitnu saborsku proceduru uputila prijedlog izmjena Obiteljskog zakona, kojima se do 30. rujna ove godine odgađa primjena nekih odredbi toga zakona. Riječ je o odredbama kojima je postupanje u nekim obiteljskim stvarima s centra za socijalnu skrb prebačeno na sudove. Te su se odredbe trebale početi primjenjivati od 23. siječnja, ali kako u sudovima nisu izvršene sve pripreme to je prolongirano na 30. rujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Izmjenama se također vraća stara definicija majke - djetotova majka je žena koja ga je rodila, te briše odredba koja je omogućavala brak između bratića i sestrične.

Kako bi omogućila brzu reakciju zdravstva u slučaju da se SARS pojavi u Hrvatskoj, Vlada je danas i tu bolest uvrstila na listu bolesti na koje se odnose odredbe Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

(Hina) bn/um az

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara