Vlada: Cijenu toplinske energije vezati uz cijenu goriva

UVOĐENJE automatizma po kojem bi se prodajne cijene toplinske energije mijenjale s promjenom cijena goriva, trebao bi omogućiti zakon o proizvodnji, opskrbi i distribuciji toplinskom energijom čiji će se konačan prijedlog sutra naći na sjednici Vlade.

Uvođenje automatizma, navodi se u zakonu, od ključne je važnosti za normalan rad toplinarstva čije je poslovanje na jednoj strani određeno tržišnom cijenom energenata za proizvodnju i kontroliranim prodajnim cijenama toplinske energije.

Prodajne cijene, objašnjava se, nadziru jedinice lokalne samouprave, pod pritiskom su socijalne politike, ali bez ikakvih financijskih poticaja iz proračuna ili nekog drugog fonda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Stoga, u većini gradova prodajna cijena toplinske energije ne pokriva proizvodne troškove.

Vlada će sutra utvrditi izmjene u Zakonu o Financijskoj agenciji, nužne za zaživljanje projekta One Stop Shop, pokrenutog s ciljem da poslovni subjekti na jednom mjestu, brzo i bez nepotrebnih troškova od tijela državne uprave dobiju traženu uslugu.

Očekuje ju i očitovanje o radu Savjeta za prostorno uređenje Države u prošloj, odnosno prvoj godini rada tog tijela.

Savjet, poprilično zadovoljan učinjenim, ove se godine najviše kani posvetiti osnivanju Državnoga zavoda za prostorno planiranje, tijela koje bi koordiniralo resorna ministarstva i druge korisnike prostora, te donošenju novih zakona o prostornom uređenju i građenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara