Vlada i sindikati državnih službi potpisali protokol o pregovorima o dodatku II. KU

PREGOVARAČKI odbori Vlade i sindikata državnih službi na današnjem su sastanku potpisali Protokol o pregovorima za sklapanje Dodatka II. Kolektivnom ugovoru (KU) za državne službenike i namještenike, priopćeno je iz Vlade.

Protokolom je utvrđeno da će tijekom pregovora o Dodatku II. KU predstavnici Vlade i sindikata razgovarati o pojedinim pitanjima koja su uređena izmjenama uredbi o dodacima na posebne uvjete rada i uredbi o koeficijentima složenosti poslova u državnoj službi, te nagrađivanju i visini pojedinih materijalnih prava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Također je predloženo da sindikati preispitaju sastav pregovaračkog odbora radi njegova usklađivanja prema reprezentativnosti pojedinih sindikata u državnim službama.

Ako sporazum ne bude postignut, usklađivanje sastava pregovaračkog odbora obavit će se procedurom za utvrđivanje broja članova pojedinih sindikata, koja je u tijeku.

Na sastanku su usklađena pojedina pitanja u vezi najvećeg broja dana godišnjeg odmora, visine dara za djecu, jubilarnih nagrada, božićnice i regresa, kaže se u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara