vlada: imenovanja i razrješenja

Vlada je za novog direktora Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka danas imenovala Vinka Radića, a te dužnosti razriješila Marinka Filipovića.

Na zatvorenom dijelu današnje sjednice Vlada je također dužnosti pomoćnika ministra vanjskih poslova zbog odlaska na novu dužnost razriješila Veselka Grubišića i umjesto njega imenovala Marijana Marinovića. Grubišić je nedavno predložen za šefa Obavještajne agencije (OA)

Vlada je imenovala i novog predstavnika Hrvatske u Upravnom vijeću Razvojne banke Vijeća Europe i na toj će dužnosti Nevena Madeya zamijeniti Daniel Bučan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na osobni zahtjev Vlada je danas dužnosti pomoćnika glavnog inspektora s danom 30. rujna, razriješila Matu Ivančevića, a na prijedlog predstojnice Ureda za zakonodavstvo dužnosti zamjenice predstojnika u tom Uredu razriješena je Aleksandra Jozić Ileković.

Vlada je razriješila dosadašnji sastav Upravnog vijeća Zavoda za školstvo, te imenovala novi sastav kojega će kao predsjednik Upravnog vijeća voditi Tomislav Horvat. Od osam preostalih članova iz starog su sastava u Vijeću dva člana - Olga Lui i Ivan Mrkonjić, dok su novi članovi Valerija Majsec Vrbanić, Bernardo Pleše, Antonija Dulčić, Vjekoslav Tomašić, Mira Čudina, Miroslav Klaić.

(Hina) xum/bn ysšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara