Vlada mijenja odluku: Trgovine od sutra mogu raditi do ponoći, tko je kažnjen mora platiti

TRGOVINE će od sutra moći raditi do ponoći, unatoč Zakonu o trgovini koji je njihovo radno vrijeme ograničavao između 6 i 21 sat, a svi oni koji su zadnjih dana prekršili taj zakon i radili do ponoći, morat će platiti kaznu, odlučeno je danas nakon četiri sata konzultacija predstavnika Vlade s poslodavcima, Hrvatskom obrtničkom komorom, lokalnom samoupravom i sindikatima.

Kazne za obrtnike koje je inspekcija uhvatila za vrijeme važenja ovog zakona kratkog vijeka, iznose oko 30 tisuća kuna.

"Ovako će radno vrijeme biti sve do 11. listopada ove godine i to od 6 do najviše 24 sata", izjavio je potpredsjednik Vlade Damir Polančec nakon sastanka. Dodao je da će radna skupina formirana od predstavnika tijela današnjeg sastanka u roku od mjesec dana dogovoriti nove izmjene spornog zakona.

Više ni rad nedjeljom nije siguran

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polančec je izjavio kako i dalje smatra da je upravo poništeni Zakon kvalitetan unatoč činjenici da je "poživio" samo 20 dana. Nije odbacio mogućnost da će se ponovno otvori javna rasprava i o drugim aspektima tog zakona, kao što je zabrana rada trgovina nedjeljom.

Dvije sindikalne središnjice - SSSH i NHS i dalje se protive donošenju uredbe kojom bi se dozvolio rad do ponoći, dok je Hrvatska udruga poslodavaca ostala suzdržana.

C.D.
Foto: I.L.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara