Vlada na odlasku podijelila 84 fotelje

Vlada na odlasku podijelila 84 fotelje

Foto: FAH

VLADA se po završetku zatvorenog dijela današnje sjednice oglasila priopćenjem za javnost. Važno je istaknuti kako se Vlada na odlasku, između ostaloga, pobrinula da na današnjoj sjednici odobri čak 84 imenovanja.

Priopćenje u nastavku prenosimo u cijelosti.

> Žuri im se: Vlada jednoglasno i bez rasprave prihvatila svih 30-ak točaka dnevnog reda

"Na zatvorenome dijelu 27. sjednice Vlade Republike Hrvatske verificirano je stajalište za sastanak Vijeća za promet, telekomunikacije i energetiku (TTE), koje je, u formatu ministara prometa i energetike, održano 6. i 7. lipnja. Također, usvojeno  je stajalište za sastanak Vijeća za pravosuđe i unutarnje poslove (JHA), 9. i 10. lipnja 2016. godine. Kako je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastancima Vijeća ministara Europske unije tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ista prethodno ne objavljuju. Dodatno, dinamika rada i priprema sastanaka je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka. Slijedom toga moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati Republika Hrvatska. Vlada Republike Hrvatske će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o hrvatskim stajalištima, kao i tijeku i rezultatima rasprave na razini EU, izvještavati Hrvatski sabor.     

Zastupnici Republike Hrvatske pred Europskim sudom za ljudska prava dana je suglasnost za postizanje prijateljskog rješenja spora. Na temelju članka 39. stavka 2. Konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda postupak postizanja rješenja je klasificirani podatak, stoga nismo u mogućnosti objaviti ovu točku u cijelosti".

Plan normativnih aktivnosti

"Vlada je raspravljala o izvršenju Plana normativnih aktivnosti za 2016. godinu.

Što se tiče kadrovskih pitanja, radi odlaska na novu dužnost razriješena je pomoćnica ravnatelja Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje za medicinske poslove Veronika Laušin, koja je imenovana vršiteljicom dužnosti zamjenika ravnatelja do imenovanja zamjenika ravnatelja temeljem provedenog postupka po javnom natječaju. 

Radi isteka mandata, s danom 13. lipnja 2016., razriješena je glavna tajnica Ministarstva kulture Daniela Petričević Golojuh.

Razriješena je članica Upravnog vijeća Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Silvana Mustapić. Novim članom, koji se imenuje na prijedlog ministrice socijalne politike i mladih, imenovan je Stjepan Adanić.

Dosadašnja predsjednica i članovi Upravnog vijeća Agencije za prostore ugrožene eksplozivnom atmosferom Ines Krajčak, Miljenko Fičor, Borka Bobovec, Ismar Avdagić i Dinko Suličić, razriješeni su dužnosti. Novom predsjednicom imenovana je Lidija Pelivan Stipetić, a članovima, kao predstavnici nadležnih ministarstava i spomenute Agencije, imenovani su Hrvoje Čović, Danijel Žamboki, Damir Juzbašić i Dinko Suličić.

Imenovanja u zaklade

Radi isteka mandata, razriješeni su dosadašnji članovi Upravnog odbora Zaklade „Kultura nova“ Emina Višnić, Marin Lukanović, Agata Juniku, Vid Mesarić i Ivica Petrinić.  Novim članovima, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom pozivu, imenovani su Križana Brkić, Branko Mihanović, Dorotea Milas, Joško Ševo i Ksenija Zec.

Radi isteka mandata, razriješen je dio članova Upravnog odbora Zaklade hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji Marija Dujić, Tom Kačinari, Željko Marjanović, Tihomir Trešćec i Franko Vidović. Novim članovima, i to 4 člana na prijedlog Upravnog odbora Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, te jednim članom na prijedlog radnog tijela Hrvatskoga sabora matičnog za pitanja hrvatskih branitelja, imenovani su Marija Dujić, Tom Kačinari, Željko Marjanović, Tihomir Trešćec i Miro Bulj. Također, radi isteka mandata razriješeni su i predsjednica i zamjenik predsjednice Upravnog odbora, Marija Dujić i Tom Kačinari, te ponovno imenovani na te dužnosti.

Imenovanja u povjerenstva i odbore

Razriješeni su predsjednik, zamjenik predsjednika te članovi Povjerenstva za istraživanje, uređenje i održavanje vojnih groblja, groblja žrtava Drugog svjetskog rata i groblja poslijeratnog razdoblja Predrag Matić, Ivan Grujić, Ani Pejković, Zdravko Modrušan, Dinko Kovačević, Nevenka Klemen, Sanja Šaban, akademik Petar Strčić, Jasna Turkalj, Franjo Talan, protojerej stavrofor Duško Spasojević, Senad Nanić, rabin Kotel Da-Don, glavni rabin Lucian Moše Prelević, Ivo Banac, Robert Markt, Vlatka Lemić, Dragica Kemeter, Martin Baričević, Ivan Fumić i Željko Kulišić. Novim predsjednikom, zamjenikom predsjednika i članovima koji se imenuju na prijedlog nadležnih ministarstava i institucija imenovani su Tomo Medved, Stjepan Sučić, Vesela Mrđen Korać, Zdravko Modrušan, Dinko Kovačević, Zdravko Vukić, Davor Trupković, akademik Branko Kincl, Jasna Turkalj, Franjo Talan, protojerej stavrofor Duško Spasojević, Senad Nanić, Ernest Hercog, glavni rabin Lucian Moše Prelević, Bruno Čavić, Josip Jelić, Amir Ophođaš, Dragica Kemeter, Martin Baričević, Stjepan Šafran i Željko Tomić.

Na osobni zahtjev razriješena je članica Upravnog odbora Nacionale  zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu Ružica Beljo Lučić. Novom članicom, kao predstavnica Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, imenovana je Željka Nenadić-Tabak.

Razriješen je nacionalni koordinator Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP) Davor Vidiš. Novim nacionalnim koordinatorom imenovan je Mario Horvatić.

Imenovanja u komisijama

Dosadašnji voditelj, zamjenik voditelja te članica delegacije Republike Hrvatske u Međunarodnoj komisiji za zaštitu rijeke Dunava Ivica Plišić, Siniša Kukić i Elizabeta Kos, razriješeni su. Novom voditeljicom imenovana je Elizabeta Kos, zamjenikom voditeljice Zoran Đuroković, a članom Danko Biondić.

Vesna Trbojević, Milan Ivezić, Dino Malbaša, Ivana Stojić Nikolić i Miro Macan imenovani su članovima Povjerenstva za žalbe protiv rješenja državnog vodopravnog inspektora, sukladno odredbama Zakona o vodama.

Razriješeni su dosadašnji predsjednik, zamjenik predsjednika, članovi i zamjenici članova hrvatskog dijela Mješovitog povjerenstva za praćenje provedbe Ugovora između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine o graničnim prijelazima Zoran Ničeno, Dragan Babović, Gordana Valenta, Zoran Bradić, Bosiljko Zlopaša, Marijan Čižmešija, Dubravka Kunac, Janko Brnardić, Ljiljana Maglić Radoš, Erna Perak, Željko Franjić, Damir Barišić i Dražen Antolović. Novim predsjednikom, zamjenikom predsjednika, članovima i zamjenicima članova, koji se imenuju kao predstavnici nadležnih ministarstava, imenovani su Zoran Ničeno, Dragan Babović, Zoran Bradić, Ante Kapulica, Vjekoslav Ricov, Dražen Antolović, Goran Jutriša, Damir Barišić, Dubravka Kunac i Igor Radić.

Razriješeni su predsjednik, zamjenik predsjednika, članovi i zamjenici članova hrvatskog dijela Mješovitog povjerenstva za praćenje provedbe Sporazuma između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine o pograničnom prometu Zoran Ničeno, Dragan Babović, Gordana Valenta, Zoran Bradić, Bosiljko Zlopaša, Marijan Čižmešija, Dubravka Kunac, Ljiljana Maglić Radoš, Erna Perak, Željko Franjić i Damir Barišić. Novim predsjednikom, zamjenikom predsjednika, članovima i zamjenicima članova, koji se imenuju kao predstavnici nadležnih ministarstava, imenovani su Zoran Ničeno, Dragan Babović, Gordana Valenta, Zoran Bradić, Bosiljko Zlopaša, Dubravka Kunac, Ljiljana Maglić Radoš, Goran Jutriša, Željko Franjić i Vjekoslav Ricov.

Razriješeni su dosadašnji predsjednik i članovi Upravnog odbora Hrvatske matice iseljenika Ivo Jelušić, Vlado Puljiz, Marinka Bakula-Anđelić, Mihovil Nakić-Vojnović i Srebrenka Šeravić First. Novim predsjednikom imenovan je Milan Kovač, a članovima Hrvoje Hitrec, Vjekoslav Jeleč, Đuro Vidmarović i Lada Kanajet Šimić.

Imenovanja u Nadzornom odboru FINA-e i INA-e

Na prijedlog Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za upravljanje strateškim trgovačkim društvima, razriješeni su predsjednik i članovi Nadzornog odbora Financijske agencije Igor Rađenović, Ana Dorić Škeva i Zrinka Vrhovski. Dijelom novih članova Nadzornog odbora imenovani su Davor Kalinić, Milan Kovač, Ivana Radeljak Novaković i Davor Mikulić.

Također na prijedlog Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za upravljanje strateškim trgovačkim društvima, Skupštini društva INA Industrija nafte d.d. predlaže se opoziv dosadašnjih članova Nadzornog odbora Siniše Petrovića, Željka Perića i Mladena Proštenika. Također, predlaže se izbor novih članova, koji se predlažu od strane Republike Hrvatske, a to su Dario Čehić, Luka Burilović i Damir Vanđelić. Nadzornom odboru INA Industrija nafte d.d. predlaže se imenovanje Damira Vanđelića za predsjednika Nadzornog odbora iz reda članova Nadzornog odbora društva.

I na kraju, Tomislav Panenić određen je predstavnikom Republike Hrvatske u Glavnoj skupštini INA Industrija nafte d.d.", zaključuje se u priopćenju.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara