Vlada poslala pogrešne dokumente u Haag i naštetila Markaču

ČINI MI SE da je došlo do nesporazuma, da su došli neki dokumenti koji nisu oni koje je zatražilo Tužiteljstvo, jer tih dokumenata naprosto nema, kazao je danas na novinskoj konferenciji Ivo Sanader o novim dokumentima uručenim Haškom tužiteljstvu, koji navodno teško terete generala Mladena Markača.

Njemu je danas, kao i Anti Gotovini te Ivanu Čermaku, započelo suđenje, a Tužiteljstvo je zatražilo na jučerašnjoj statusnoj konferenciji uvođenje novih dokaza koji su trenutno na putu iz Zagreba u Haag. Kako piše Jutarnji list, ti dokumenti jasno utvrđuju Markačeve nadležnosti neposredno prije, za vrijeme i nakon Oluje. On je bio pomoćnik ministra unutarnjih poslova i zapovjednik postrojbi specijalne policije, koje su zajedno s pripadnicima HV-a sudjelovale u Oluji.

Dokumenti koje traži Tužiteljstvo - izgubljeni

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postoji zahtjev Tužiteljstva da se određeni dokumenti MORH-a i MUP-a dostave, međutim, tih dokumenata nema. Dakle, čini mi se da je došlo do nesporazuma, da su došli neki dokumenti koji nisu oni koje je zatražilo Tužiteljstvo, jer tih dokumenata naprosto nema", kazao je premijer danas i najavio istragu "da vidimo zašto ih nema i gdje su".

Početak suđenja trojici hrvatskih generala prokomentirao je riječima kako "očekuje da će obrana pobiti sve kvalifikacije Tužiteljstva te da će presumpcija nevinosti biti potvrđena".

A.B.
Foto: L.T.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara