Vlada pripremila 13,5 milijuna kuna radnicima Viktora Lenca

RADNICI Brodogradilišta Viktora Lenca dobili su ono što su željeli, vlada je osigurala 13,5 milijuna kuna koje će biti uplaćene na račune 800 bivših i sadašnjih radnika.

Novac će biti prebačen na račune za neisplaćene plaće, otpremnine ili tražbina priznatih u stečajnom postupku, doznaje se od povjerenika Sindikata metalaca Hrvatske u tom brodogradilištu Damira Bačinovića.

Ovo je prvi stečajni slučaj gdje je Vlada ispunila sva obećanja, svi radnici su isplaćeni i završen je stečajni postupak. Stečaj u Brodogradilištu Viktor Lenac započeo je u prosincu 2003. godine i službeno je trajao do travnja ove godine kada je broj radnika pao s 1.200 na 600.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći vlasnici, odnosno dioničari, Brodogradilišta ostaju zadarska Tankerska plovidba i pulski Uljanik svaki sa 28,6 posto dioničkog udjela. Nakon stečaja zatraženo je užurbano povećanje plaća za 20 posto, rekao je Bačinović govoreći o radu sindikata nakon stečaja.

U planu nove Uprave Viktora Lenca je da u kostrenskom brodogradilištu ubuduće radi oko 70 posto radnika kooperantskih tvrtki i oko 30 posto radnika Viktora Lenca.

V.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara