Vlada sutra o razvoju malog gospodarstva do 2006., ´Samuraj´ obveznicama

HRVATSKA Vlada na sutrašnjoj bi sjednici trebala prihvatiti Program razvoja malog gospodarstva do 2006., čiji sastavni dio predstavlja Izvješće o provedbi Programa razvoja malog gospodarstva u 2001. i 2002. godini.

Pred Vladom će se naći i prijedlog odluke o izdavanju obveznica Republike Hrvatske na japanskom tržištu (samuraj obveznice), odnosno zaduženju u vrijednosti do 25 milijardi japanskih jena (oko 1,3 milijarda kuna).

Vlada će raspravljati i o poslovanju Financijske agencije FINA u prošloj godini te prihvatiti prijedlog strateškog programa poslovne transformacije FINA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na dnevnom redu Vlade je i Izvješće o izvršenju Državnog proračuna za prošlu godinu.

Vlada bi trebala prihvatiti i zaključak o prelasku državne granice s Bosnom i Hercegovinom uz predočenje osobnih iskaznica, u razdoblju od 1. lipnja do 30. rujna 2003.

Na sutrašnjoj bi sjednici Vlada trebala raspraviti i prijedlog odluke o utvrđivanju postojanja posebnog interesa za iznimnu nabavu usluga projektiranja i stručnog nadzora za realizaciju Projekta razvoja Kliničkog bolničkog centra Zagreb. Ta je točka bila i na prošloj sjednici, no zbog primjedbe ministra obnove Radimira Čačića da bi dodjela posla bez javnog natječaja mogla povećati troškove odgođena je.

Ministarstvo zdravstva predložilo je Vladi da posao projektiranja i stručnog nadzora za KBC Rebro bez PDV-a, vrijedan oko 2 milijuna eura povjeri zagrebačkoj tvrtki "APZ- inžinjering". Takvoj se dodjeli posla, mimo javnog natječaja usprotivio Čačić, a ministar zdravstva Vlahušić odgovorio da su uvjeti ugovora koje nudi APZ bolji nego se inače dobivaju na javnim natječajima.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara