Vlada: Žurno izraditi zakon kojim bi se spriječilo huliganstvo na stadionima

HRVATSKA Vlada zadužila je danas resorna ministarstva da najkasnije do sredine siječnja iduće godine predlože zakonska rješenja kojima bi se spriječili neredi i huliganstvo na sportskim stadionima i oko njih.

Vlada je pozvala i sve sportske čimbenike i udruge da što prije i sami predlože određena rješenja.

Članovi Vlade danas su dobili izvješće o neredima na nogometnim stadionima među kojima i o posljednjem, na nedjeljnoj utakmici Dinama i Hajduka u Zagrebu.

U neredima nakon utakmice oštećeno je osam osobnih vozila, četiri tramvaja, dva autobusa, sedam službenih vozila MUP-a, a dvije su službene osobe MUP-a lakše ozlijeđene. To nije sve, jer MUP-u još stižu prijave građana, izvijestio je zamjenik ministra unutarnjih poslova Josip Vresk.

Najveći broj navijača ponaša se u skladu s propisima, huliganstvo je izuzetak, ali po našoj procjeni ovaj put malo preveliko, kazao je Vresk.

Smatra da se problem huliganstva i borbe protiv njega treba i normativno urediti, a na tim zakonskim rješenjima, naveo je, rade MUP i Ministarstvo prosvjete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Članovi Vlade slažu se da je huliganstvo na stadionima, posebice nogometnim, društveni problem koji traži i zakonsku intervenciju, ali i poručuju da je u sprječavanju toga potreban veći angažman sportskih klubova i saveza.

To je i odgovornost sudaca, nogometnih klubova, nogometnog saveza. Ta je pojava poznata niz godina i ne treba čekati tragičan događaj da se nešto učini, istaknuo je potpredsjednik Vlade Slavko Linić poručujući da uspjeha u borbi protiv asocijalnog ponašanja na stadionima neće biti ako Vlada u tome bude sama.

Vlada će odraditi svoje, ali očekujemo da svi koji trebaju daju svoj nužni doprinos, poručio je i vladin potpredsjednik Goran Granić.

Stoga je Vlada pozvala i sve sportske čimbenike, posebno Hrvatski nogometni savez i Hrvatski olimpijski odbor, da što prije predlože određena rješenja protiv nereda i huliganstva na sportskim stadionima i oko njih, a resornim ministarstvima dala rok da najkasnije do sredine siječnja predlože i zakonska rješenja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara