Vladimir Zagorec kod istražnog suca: Ne želim biti opet izručen!

Vladimir Zagorec kod istražnog suca: Ne želim biti opet izručen!

KADA je crni kombi sa zatamnjenim staklima u pratnji policijskog kombija stigao na Županijski sud, svi su odmah pomislili kako se radi o osumnjičenicima za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Pranjića, međutim pred suca je iz Remetinca stigao Vladimir Zagorec.

Naime, hrvatsko Ministarstvo pravosuđa zatražilo je od austrijskog dodatno izručenje kako bi Zagorca moglo dodatno procesuirati u slučaju Šporer, predmetu koji je na Županijskom sudu još od 2001. godine jer se Zagorca trenutno može procesuirati samo u "slučaju dragulji" zbog kojih i je izručen. Navodno se radi o malverzacijama prilikom obnove vikendice bivšeg potpredsjednika zagrebačke Gradske skupštine Antuna Šporera

Njegov odvjetnik Zvonimir Hodak za Index je kazao kako se radi o zahtjevu koji datira još otkad je na čelu Ministarstva bila Ana Lovrin, te da bi po njemu to značilo da Zagorca treba vratiti u Austriju pa ga ponovo izručiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako doznajemo Vladimir Zagorec je na sudu rekao kako ne želi biti još jednom izručen, pogotovo ne zbog slučaja Šporer jer se, kako tvrdi, radi o politički motiviranom slučaju.

A.H.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara