Vladin ured: Još ne znamo tko je srušio dio Zida boli

VLADIN ured za suradnju s međunarodnim institucijama objavio je da mu nisu poznata imena pripadnika SFORa koji su potkraj prošle godine srušili dio Zida boli u Selskoj ulici u Zagrebu.

´Zasad nemamo elemenata koji bi ukazivali na konkretne počinitelje toga incidenta´, izjavio je Hini u utorak poslijepodne voditelj Ureda Tomislav Vidošević.

Dodao je da je istraga o tom događaju u nadležnosti SFOR-a i da stoga ne može komentirati ´unutarnju stvar Stabilizacijskih snaga´.

´No, očekivanja hrvatske Vlade u pogledu okončanja istrage su maksimalna´, naglasio je Vidošević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Glasnogovornik SFOR-a u BiH Yves Vanier potvrdio je da istraga traje, no nije htio reći o koliko se vojnika radi, niti otkriti njihovu nacionalnost.

Po neslužbenim informacijama, strani vojnici koji su u pijanom stanju 9. prosinca srušili dio Zida boli posvećenog poginulim i nestalim borcima u Domovinskom ratu premješteni su iz Zagreba u Sarajevo.

Glavni zapovjednik SFOR-a general-pukovnik William Ward u službenoj je izjavi nakon incidenta uvjeravao hrvatsku stranu da će potpuna istraga uroditi brzim i odgovarajućim mjerama nad sudionicima incidenta.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara