Vladino izaslanstvo u Kutini: Upis Nine u prvi razred bez napetosti koje su pratile Elu

NAKON današnjeg posjeta Kutini u vezi sa skorašnjim upisom u prvi razred na HIV pozitivne djevojčice Nine iz udomiteljske obitelji Oblak najviši su Vladini predstavnici procijenili kako će njezin upis proći bez napetosti koje su lani pratile stariju HIV pozitivnu djevojčicu Elu iz iste obitelji kad se iz Kaštela preselila u Kutinu.

U Kutini su u vezi s upisom Nine danas bili potpredsjednici Vlade Jadranka Kosor i Andrija Hebrang te ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac.

Primorac se nakon razgovora s najodogovornijima u školi, zdravstvenim ustanovama, gradu i Crkvi okupljenima obratio riječima da je "u Kutini pobijedila ljubav!", jer će, kako je najavio, u klupe iduće školske godine s malom Ninom sjesti još 10 učenika, dok bi u drugom razredu bilo 18 učenika.

To je, čulo se danas, znatan napredak prema prošlogodišnjoj situaciji kad je s Elom u razredu bilo dvoje vršnjaka kao što je i danas, a domaćini su izjavili kako je Ela u skupinama učenika u radionicama, primjerice u Gradskoj knjižnici, kao i u kutinskim izviđačima. Plod je to višemjesečnih tihih, ali sustavno pripremanih i osobito s roditeljima provedenih stručno-poučnih sastanaka, rekla je specijalistica kutinskog Doma zdravlja dr. Marija Starčević. Spomenula je, primjerice, kako je poduku prošlo 120 roditelja vrtićke djece.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske skrbi posebno je pohvalila suradnju škole i roditelja, čestitavši obiteljima, čija su djeca vezana uz malu Elu.

"Tim činom prema Nini kutinsku Osnovnu školu Stjepana Kefelje treba vidljivo označiti kao ustanovu snošljivosti, a Kutinu češće spominjati kao grad dokazane demokracije", rekla je Kosor.

Ministar zdravstva i socijalne skrbi Andrija Hebrang posebno je pohvalio timski rad ministarstava, kutinskih i županijskih zdravstvenih i pedagoških stručnjaka.

Današnji gosti obećali su ne samo svakodnevnu potporu naporima u Kutini nego da će se u istom sastavu u OŠ "Stjepana Kefelje" pojaviti i prvi dan nove školske godine.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara