Vlado Zec: Ne osjećam se krivim

OSUMNJIČENI da su oštetili Požeško-slavonsku županiju za 30 milijuna kuna, bivši predsjednik Uprave Kamen-Ingrada Vlado Zec, te njegovih dvoje suradnika, pomoćnica Đurđica Kristić i bivši ravnatelj Županijske uprave za ceste Milan Ivanko, izjavili su danas na Općinskom sudu u Požegi da se ne osjećaju krivima.

Tako je, čitanjem optužnice i izjašnjavanjem optuženih za gospodarski kriminal, započelo suđenje nakon šest mjeseci koliko su Zec, Kristić i Ivanko, proveli u pritvoru.

Odvjetnik prvooptuženog Vlade Zeca, Branko Šerić, zatražio je puštanje iz pritvora za svoga klijenta, zbog financijskih vještačenja vođenja knjiga koja slijede u procesu, a koja bi mogla dugo potrajati. Puštanje iz pritvora zatražili su i odvjetnici Đurđice Kristić i Milana Ivanka.

No, sudac Mile Soldo ih je odbio, jer zbog teških okolnosti počinjena kaznenog djela, moraju ostati u pritvoru.

Osim ovo troje optuženih, za protuzakonito pribavljanje koristi tvrtki "Kamen-Ingrad"u iznosu od 29,700.000 kuna, na štetu nekoliko banaka, osiguravateljskih i faktorinških društava, optužene su i dvije pravne osobe, kojima su Zec i Ivanko bili na čelu, a to su Županijske uprava za ceste i Kamen-Ingrad.

Suđenje će se nastaviti sljedećeg četvrtka, za deset dana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara