Vlahušić potpisao ugovor o nabavci informatičke opreme za primarnu zaštitu

MINISTAR  zdravstva Andro Vlahušić potpisao je Ugovor o izvedbenom rješenju informatizacije primarne zdravstvene zaštite, što znači da bi sve ordinacije u toj djelatnosti do 2007. godine trebale bile informatički opremljene i softverski povezane, priopćeno je danas iz Ministarstva zdravstva.

Među 20 informatičkih tvrtki, koje su se prijavile na natječaj Ministarstva zdravstva, za posao informatizacije primarne zaštite u vrijednosti od 52 milijuna kuna odbrana je tvrtka Ericsson Nikola Tesla.

Ministarstvo će otkupiti pet najfunkcionalnijih informatičkih programa koji će, licencirani i standardizirani, biti postavljeni u ordinacije primarne zdravstvene zaštite, za čije će održavanje liječnici plaćati mjesečnu naknadu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo zdravstva planira do 2007. izgraditi integralni informatički sustav, kojim će potpuno povezati obiteljske i bolničke liječnike, stomatologe, ginekologe, pedijatre, ljekarne, bolnice i zavode za javno zdravstvo, te sve druge ustanove koje sudjeluju u postupku liječenja.

Time se želi postići da pacijenti što manje vremena provode prikupljajući nalaze, uputnice i recepte, te im istodobno omogućiti najvišu zaštitu i sigurnost, navodi se u priopćenju Ministarstva zdravstva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara