Vlahušić: Uskoro odluka o nastavku gradnje Sveučilišne bolnice

VLADA bi uskoro mogla donijeti odluku o nastavku gradnje zagrebačke Sveučilišne bolnice, izjavio je danas ministar zdravstva Andro Vlahušić dodajući da Ministarstvo zdravstva intenzivno radi na tom projektu.

Ministarstvo zdravstva radi na stručnoj studiji te razmatra financijske mogućnosti potrebne za dovršenje bolnice, rekao je Vlahušić Hini.

Izgradnja Sveučilišne bolnice počela je prije 20 godina samodoprinosom Zagrepčana, a prekinuta je krajem osamdesetih, da bi se 2000. godine ponovno aktualiziralo pitanje njezina završetka.

U kompleks bolnice uloženo je 156 milijuna eura, a završeno je 40 posto radova. Procjena je da u dovršenje treba uložiti još oko 200 milijuna eura.

U novu bi zgradu Sveučilišne bolnice trebale prijeći četiri zagrebačke bolnice - Klinički bolnički centar Merkur, Opća bolnica Sveti Duh, Klinika za dječje bolesti iz Klaićeve te Klinika za traumatologiju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

´Uvjeti u kojima sada rade te bolnice neodgovarajući su, a kroz desetak godina njihove bi se zgrade, zbog dotrajalosti, ionako morale zatvoriti´, kaže Vlahušić.

Stoga je bolje, smatra ministar zdravstva, krenuti u dovršavanje Sveučilišne bolnice umjesto obnavljati dotrajale zgrade u koje nije ulagano desetljećima.

Vlahušić ističe kako je postignuta visoka razina suglasnosti oko nastavka gradnje Sveučilišne bolnice unutar samih bolnica te između Vlade i Grada Zagreba.

Rezerve prema preseljenju iz centra Zagreba pokazala je Klinika za traumatologiju, rekao je Vlahušić dodavši da Ministarstvo zdravstva nikoga neće tjerati na preseljenje pod svaku cijenu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara