Vlasnica dubrovačkog hostela Brittinu putovnicu pokušala poštom poslati u Australiju?

Vlasnica dubrovačkog hostela Brittinu putovnicu pokušala poštom poslati u Australiju?

DALE LAPTHORNE, otac nestale 21-godišnje Australke Britt Lapthorne, medijima je otkrio kako je u subotu navečer primio anonimni poziv, koji mu daje nadu da je Britt i dalje živa te da je oteta, a ne ubijena.

Naime, nepoznati muškarac je nazvao Hotel Berkeley, u kojem je Lapthorne odsjeo te je, kako javlja ABC Radio, rekao kako je vlasnica dubrovačkog hostela u kojem je Britt odsjela, Milka Perković, na dan kad je Britt nestala, pokušala u pošti poslati njenu putovnicu u Australiju. Kad su joj ondje rekli da se dokumenti poput putovnice ne mogu slati poštom, žena, za koju nepoznati pozivatelj tvrdi da je Perković, uzela je putovnicu i otišla.

"Ima ljudi koji očito nešto znaju, koji su očito nešto vidjeli. Ovo je vrlo važna informacija, ne rješava slučaj, ali je vrlo važna, daje nam nadu", rekao je Dale Lapthorne, dodajući kako je njihova obitelj dosad primila oko 600 poziva, većinom anonimnih te kako im se najčešće javljaju kojekakvi vidovnjaci, koji tvrde da je Britt i dalje živa. Kako je sad Lapthorne uvjeren da je Britt oteta, njenim je otmičarima poručio: "Novac ćete dobiti tek kad je vidim živu i zdravu".

S Britt u sobi je bila i ruska studentica?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Australskoj se policiji javila i ruska studentica Maria Surkova, koja tvrdi da je također odsjela u hostelu s Britt. Djevojka kao Brittina cimerica, naime, nije bila ni na popisu hrvatske policije, ni na popisu Interpola. Surkova je navela kako je tek jučer doznala za Brittin nestanak. Navela je kako joj je, jutro nakon Brittinog nestanka, bilo čudno što je kad se probudila Brittin krevet bio prazan.

"Nisam te večeri izašla s njom, ali sam ujutro razgovarala s jednim od momaka koji su navodno bili s njom te noći u Fuegu i nije spomenuo ništa neobično. Nije mi bilo jasno kako to da nikog ne zabrinjava što noć nije provela u hostelu. Za njen nestanak sam tek sad doznala. Nisam mogla vjerovati kad sam ugledala njenu sliku na vijestima. To je strašno. U šoku sam", ispričala je Surkova. Ona je dan nakon Brittinog nestanka otišla iz Dubrovnika i zaputila se autobusom u Nacionalni park Plitvička jezera.

Podsjetimo, Britt Lapthorne je posljednji put viđena u noći sa 17. na 18. rujna. Nestala je nakon posjeta noćnom klubu Fuego u Dubrovniku, a izbacivač je njenom bratu Darrenu rekao da ju je vidio kako odlazi u društvu dvojice muškaraca i pet djevojaka. Te je noći, u 2.57 sati, nazvala sina vlasnice hostela, Ivicu Perkovića, koji tvrdi da nije čuo zvonjavu mobitela.

I.M.
Foto: Index/Facebook/Sydney Morning Herald

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara