Vlasnici Nove banke i predstavnici OTP banke potpisali ugovor o kupoprodaji dionica

OTP BANKA je sa zadovoljstvom prihvatila odluku prodavatelja Nove banke d.d. (Nova banka), prema kojoj je najpovoljnijom ocijenjena ponuda najveće banke u Mađarskoj, na natječaju raspisanom radi otkupa 95,59 posto Nove banke.

OTP banka je svoju neopozivu ponudu podnijela 24. studenoga 2004.godine s namjerom otkupa paketa dionica Nove banke, koji je u privatnom vlasništvu. Kao temelj povoljne ocjene poslužili su realna otkupna cijena, ponuda u kojoj su obuhvaćeni svi relevantni uvjeti za transakciju, kao i nacrt kupoprodajnog ugovora dionica.

Otkupna cijena od 236 milijuna eura zasnovana je na trenutačnoj i potencijalnoj poslovnoj vrijednosti te banke u Hrvatskoj te na povoljnim perspektivnim izgledima hrvatskog financijskog tržišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugovor o kupoprodaji dionica predstavnici prodavatelja i kupca potpisali su 7. prosinca 2004. Podnošenje potrebnih zahtjeva za dobivanje dozvola je u pripremi.

Prema očekivanjima menadžmenta OTP banke nakon dobivanja potrebnih dozvola, krajem siječnja 2005. godine može doći do potpunog zaključenja transakcije, a nakon toga OTP banka u suradnji s menadžmentom i suradnicima Nove banke mogu usredotočiti svoju pozornost na poslovne aktivnosti i razvoj koji je u službi pružanja podrške poslovanju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara