Vlasnik Medikola Rajković: Aferu mi smješta Andrija Hebrang!

Foto: Ronald Goršić / Cropix

"ČOVJEK kojem smetam imenom i prezimenom zove se prof. dr. Andrija Hebrang. Njega optužujem da mi nije dao dozvolu za rad", kaže vlasnik Poliklinike Medikol Ivan Rajković u intervjuu za Novu TV. Aferu Medikol okarakterizirao je kao sukob između Hebranga i sadašnjeg ministra zdravstva Darka Milinovića, "kojem skida kapu".

Rajković tvrdi da je poslovanje Medikola transparentno i da je sporni posao s PET/CT skenerima dobio javnim natječajem. Na pitanje tko mu je bio politički zaštitnik, Rajković je odgovorio: "Dragi Bog". Kaže da mu nije pogodovao nitko iz bivše administracije, da nije imao ničiju zaštitu, samo viziju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je demantirao da iza afere Medikol stoji Ivo Sanader, što je bivši ministar zdravstva Neven Ljubičić navodno rekao istražiteljima Uskoka. "Nisam o tome razgovarao s bivšim premijerom", kaže Rajković, ali priznaje da je Sanader tri puta bio pacijent Medikola.

Na pitanje je li mu veza u HDZ-u bio Mladen Barišić, Rajković je ironično odgovorio: "Barišić, Michael Jordan, Jennifer Lopez,... Tko još? Vi? Pa o čemu pričate? Ja tog čovjeka ne poznajem. Niti čuo niti vidio". Rajković je također istaknuo da njegovi uređaji spašavaju živote, te dodao kako ga politika ni najmanje ne zanima.

Prozvani Andrija Hebrang aferu Medikol, pak, uopće ne doživljava, te tvrdi da uopće ne zna o čemu se radi. Također je rekao da ta afera nije imala nikakvog utjecaja na njegovu odluku da se nakon završetka mandata povuče iz politike. "Ja sam svoju izjavu o odlasku iz politike rekao sedam dana nakon predsjedničkih izbora, nakon analize rezultata, a o aferi Medikol što znam, znam samo iz novina. Gdje god je moje ime spomenuto, radi se o gnjusnim lažima, koje ću naravno na sudu dokazati, a i koje sam demantirao", kaže Hebrang.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara