Vlasta Pavić: Treba završiti gradnju maksimirskog stadiona

ZAGREBAČKA gradonačelnica Vlasta Pavić danas je sa suradnicima obišla stadion Maksimir i ocijenila da se započeta investicija mora i dovršiti.
"Nisam očekivala toliku štetu i učinit ćemo sve što možemo da se započeta investicija nastavi jer će u protivnom u pitanje doći svi novci koji su dosad potrošeni za obnovu stadiona", rekla je gradonačelnica Vlasta Pavić nakon obilaska zapadne i sjeverne tribine na kojima su, rečeno je, radovi stali prije dvije godine.

Predsjednik NK "Dinamo" Mirko Barišić i direktor stadiona Miljenko Sakoman, današnji domaćini gradskim čelnicima, pozdravili su takvu izjavu zagrebačke gradonačelnice i naglasili da se "priča mora privesti kraju i gospodarski osmisliti".

Zamjenik gradonačelnice za gospodarstvo Stipe Tojčić je ocijenio da ga sadašnje stanje na stadionu podsjeća na Sveučilišnu bolnicu (u Blatu) i rekao da su nedovršene investicije najskuplje. Podsjetio je da je Grad Zagreb dosad uložio 355 milijuna kuna u obnovu stadiona, a da se iz gradskog proračuna ove godine namjerava izdvojiti još 50 milijuna kuna.

Zamjenik gradonačelnice za društvene djelatnosti Milan Bandić danas nije bio u obilasku stadiona ispričavši se drugim obavezama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pročelnik Gradskog ureda za izgradnju grada Nenad Crnić je izvijestio da se dovršetak stadiona planira u dvije faze s tim da bi se u prvoj dovršile sjeverna i zapadna tribina, odnosno prvo poslovni prostori do proljeća iduće godine. Tako bi se dio kredita koji bi uzeli za tu svrhu mogao vraćati kroz najam tih poslovnih prostora budući da se za to predviđa utrošiti 155 milijuna kuna. Još 70 milijuna bit će potrebno za drugu fazu tj. izdizanje samog centralnog terena i atletske staze te izgradnju podzemnih garaža s oko 600 parkirnih mjesta.

Na novim tribinama bit će 44.000 sjedećih mjesta.

Ove godine dodatno je zatraženo i tri milijuna kuna za investicijsko održavanje, a na upit u što konkretno, Barišić je odgovorio da su popravljene električne i vodovodne instalacije, sanirane posljedice poplave i sagrađen novi teren s umjetnom travom.

Potpredsjednik kluba Zdravko Mamić je rekao da se stadionom, koji je gradska imovina, loše gospodarilo i da bi za to, ali i za navodno utrošeni ogromni novac, netko trebao odgovarati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara