Vodeći vatikanski egzorcist: U Vatikan se naselio vrag

Vodeći vatikanski egzorcist: U Vatikan se naselio vrag

Tekst. Z.J.
Foto:Ilustracija

VODEĆI vatikanski egzorcist, otac Gabriele Amorth, uvjeren je da se vrag naselio u središte rimokatoličke crkve, u Vatikan. Prema njegovim riječima, dokaz za tu tvrdnju su svi seksualni skandali, pedofilija, borba i sukobi među kardinalima i sve jača sumnja u postojanje Boga.

Amorth je uvjeren da je atentat na papu Ivana Pavla II. iz 1981. godine bio djelo samoga vraga, a vodeći egzorcist je uvjeren i da su Hitler i Staljin bili opsjednuti demonima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dekan egzorcist i utemeljitelj međunarodnoga udruženja egzorcista, otac Gabriele Amorth, koji već 25 godina obavlja posao istjerivanja duhova, nedavno je objavio i knjigu "Sjećanja istjerivača duhova".

U toj knjizi Amorth objašnjava da je lijek protiv Sotone u Međugorju. "Međugorje je tvrđava protiv Sotone. Sotona mrzi Međugorje jer je to mjesto obraćenja, molitve, preobrazbe života", tvrdi Amorth koji se ovim mišljenjem suprotstavlja Andrei Gemmi, jedinom živom biskupu egzorcistu, koji tvrdi da je upravo Međugorje "Sotonino djelo", objašnjavajući to time što je sve u Međugorju podređeno novcu, a ne Bogu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara