Vodena bujica odnijela 200 kineske djece?

BROJ osnovnoškolaca koji su poginuli kada se vodena bujica obrušila na njihovu školu u mjestu Shalan na sjeveroistoku Kine mogao bi porasti na 200, izvijestili su u ponedjeljak pripadnici spasilačkih ekipa koji još uvijek tragaju za nestalom djecom.

Službena agencija Xinhua prenijela je izjave učitelja prema kojima je od 352 djece koja su se u trenutku nesreće nalazila u školi, preživjelo njih 150. Prema nekim izvješćima u nesreći koja se dogodila u petak nestalo je više od dvadesetjedne odrasle osobe koliko je do sada prijavljeno. U školi se u trenutku nesreće nalazio i 31 nastavnik.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dužnosnik zadužen za koordinaciju operacije spašavanja Xu Zhicheng izjavio je kako vjeruje da se tijela nekih učenika još uvijek nalaze pod nanosima blata koji su prekrili dio oko škole i duboki su oko dva metra, a široki 30 metara.

Većina obitelji evakuirana je u obližnji grad Ningan gdje je u nedjelju nekoliko stotina ljudi posvjedovalo protiv način na koji se vlada odnosi prema tragediji, prenosi list South China Morning Post. Mnogi roditelji kritiziraju policiju i državne dužnosnike zbog njihove spore reakcije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara