Vodoopskrbni sustav u Požeštini može podmiriti 80 posto potreba

REGIONALNI vodoopskrbni sustav u Požeštini može podmiriti tek 80 posto potreba pitkom vodom na tom području, jer se zbog dugotrajnog sušnog razdoblja i dalje smanjuju zalihe podzemnih voda i izdašnost izvorišta, priopćeno je danas iz komunalnog poduzeća Tekija u Požegi.

Već duže vrijeme velikih problema u opskrbi pitkom vodom imaju naselja u višim zonama općine Velike, Kaptola, Kutjeva te grada Požege.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako bi se ublažio problem nedostatka pitke vode, komunalno poduzeće "Tekija" je od velikih potrošača, koji uglavnom imaju stare instalacije i u kojima se gube velike količine vode, zatražilo da isključe svoje sustave u vrijeme kada proizvodnja ne radi. Uz isključivanje onih koji nisu podmirili svoje obveze Tekijini stručnjaci rade i na dodatnoj regulaciji protoka vode u cjevovodima u naseljima Mihaljevcima te Velikoj kako bi zadržali vodu u sjevernom dijelu Požeške kotline.

Najavljeno je da će u idućem razdoblju tijekom cijeloga dana biti isključene i precrpne stanice u Jakšiću i Brestovcu. Budući da će vodoopskrba naselja Jakšić, Gučani i Zakorenje biti na istome tlaku kao i kod ostalih potrošača u Požeštini, može se očekivati da ni oni neće imati normalnu opskrbu.

Pozivajući stanovnike Požeštine da vodu za piće troše racionalno, komunalno poduzeće "Tekija" upozorava da je u izvorištu Veličanka protok vode sa 120 smanjen na svega 14 litara u sekundi dok izvorište Stražemanke umjesto 50 daje samo 26 litara vode u sekundi.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara