Vojni biskup Jezerinac: Odvratno je i ponižavajuće gledati ulazak Hrvatske u Europsku uniju

Foto: Mario Pušić (Cropix)

"DOK SU NEKE zemlje davno već postale članice Europske unije, a u svojem političko-pravnom sustavu daleko se nalaze iza Hrvatske, ovoj se zemlji sustavno nameću i rekli bismo izmišljaju uvjeti, jedan za drugim. Nama koji to pratimo promatrajući što se zbiva, djeluje odvratno i ponižavajuće, kao da je cilj poniziti ovu zemlju i njezinu povijest, ubilježiti u glavu svakog njezinog građanina osjećaj krivnje i potrebu ispaštanja za neku povijest koju oni čitaju onako kako hoće, a ne kakva ona uistinu jest", rekao je vojni biskup Juraj Jezerinac na 51. obljetnici smrti bl. Alojzija Stepinca u župnoj crkvi Srca Isusova u Karlovcu predvodeći misno slavlje.

Stepinac i današnja Hrvatska

Na misi su bili nazočni pripadnici Zapovjedništva HKoV-a, predvođeni načelnikom Ureda zapovjednika brigadirom Zlatanom Šimunovićem te zamjenik načelnika PU karlovačke Ivica Porubić, zamjenik karlovačkog župana Josip Šafar, gradonačelnik Karlovca Damir Jelić, članovi obitelji poginulih branitelja, njihovi suborci i predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata s područja Karlovca.

Biskup Jezerinac govoreći o stradanju kardinala Stepinca, usporedio je tadašnje stanje hrvatskog naroda s aktualnim događajima. U toj usporedbi nije se štedjela politika Europske unije.

Na koljenima

"Nerijetko nam se sa strane onih koji nas trebaju 'primiti' spočitava nešto što oni sami bez ikakvog srama čine. Kao pastir i kao pripadnik hrvatskog naroda i građanin ove zemlje, smijem se pitati: hoćemo li se dati voditi tako daleko i tako dugo da ćemo prestati uspravno hodati? Hoće li naši koraci uskoro biti samo oni koje na koljenima možemo učiniti? Hoće li ovakva politika Europske unije na jedan uvijeni način prisiliti ovu zemlju da svoj imutak rasproda u bescjenje, a stanovništvo ostane bez posla i izvora egzistencije", upitao se biskup Jezerinac.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara