VOJNI ORDINARIJAT: Dodijeljena priznanja hrvatskim policajcima

U sjedištu Vojnog ordinarijata u Zagrebu danas su dodijeljena priznanja desetorici hrvatskih policajaca koji su na Veliku Gospu sudjelovali u osiguranju Svetoga Oca u Lourdesu.

U tijeku priprema za Papin pastirski pohod Lourdesu, general Francuske žandarmerije Guy Journaux i lurdski biskup Jacques Perrier zamolili su Ministarstvo obrane Republike Hrvatske i MUP da za potrebe osiguranja boravka Svetoga Oca daju po pet policajaca, što su oba hrvatska ministra rado prihvatila.

Po povratku naših policajaca u Hrvatsku, stigla su pisma zahvale u kojima se ističe dostojanstveno držanje hrvatskih policajaca i primjereno obavljanje povjerenih im zadaća.

Biskup Lourdesa i Tarbesa msgr. Jacques Perrier u svom pismu ističe kako je pet vojnih policajaca Ministarstva obrane i pet redarstvenika Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, pod vodstvom Tomislava Kasumovića i Ivana Pokasa, izvrsno obavilo dužnost koja im je bila povjerena od generala Žandarmerije G. Journauxa, odgovornog za osiguranje svetišta u Lourdesu.

"Svojom profesionalnošću pridonijeli su uspjehu veličanstvenog posjeta Svetoga Oca Ivana Pavla II. Lourdesu. Zahvaljujući vam za ovu izvrsno obavljenu zadaću, primite, gospodo ministri, izraze našega osobitog štovanja", stoji u pismu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

S tim u vezi Vojni je ordinarijat odlučio tim policajcima dodijeliti priznanja i plakete.

Pozdravljajući nazočne policajce te predstavnike obaju ministarstava, vojni biskup Juraj Jezerinac istaknuo je kako smo ponosni na policajce i na njihovo ponašanje.

"Vi ste pokazatelj kako se Domovina voli i kako se za Domovinu živi. Vaš primjer pokazuje nam svima da tek svojim marljivim radom i visokom profesionalnošću možemo dokazati zrelost i dostojanstvo svih onih koji rade za Republiku Hrvatsku", rekao je msgr. Jezerinac.

(Hina) pp/xmc ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara