Vojni pilot Damjan Uzelac: Gadafi obožava Srbe

Vojni pilot Damjan Uzelac: Gadafi obožava Srbe

Foto: AFP

SRPSKI vojni pilot Damjan Uzelac, koji je postao poznat kada ga je libijski vođa spomenuo u intervju TV Pinku, kaže kako se u 25 godina provedenih u Libiji sprijateljio s Moamerom Gadafijem i uvjerio se da obožava Srbe.

Gadafi je u intervju kazao da se "Pilot Danijel", misleći na Damjana Uzelca, istaknuo kao heroj zato što ga nije želio izdati. Mnogi su ovog pilota označili kao "Gadafijevog čovjeka od povjerenja" te jednog od srpskih plaćenika koji se bore za libijskog vođu, a Uzelac kaže da je 25 godina radio u Libiji kao avioinženjer te da se uvjerio koliko Gadafi obožava Srbe, piše Press. 

Srpski "psi rata" se za ogromne novce bore za Gadafija?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gadafi je krajem veljače za TV Pink izjavio da je opozicija u Libiji nudila milijune dolara srpskom pilotu kako bi na jednoj arapskoj televiziji optužio režim u Tripoliju. "Oni su ga htjeli podmititi kako bi rekao da je Libija tražila da se njezini građani napadaju iz zrakoplova. Rekli su: 'Reci im to pa ćeš dobiti novac'", kazao je Gadafi. No, srpski pilot je to odbio.

Mnogi svjetski mediji su tvrdili da se srpski "psi rata" bore za Gadafija i za to dobivaju puno novca, a "pilot Danijel" je označen kao čovjek zadužen da ih dovede. Uzelac tvrdi da je 25 godina radio u Libiji kao avioinženjer, ali da se više time ne bavi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara